7 slanketabber

18 september, 2018 Kosthold

7 slanketabber

Du har et klart mål, du skal ned i vekt og stramme opp! Du har allerede startet på diett og startet opp med treningen. I starten går det knirkefritt, kiloene raser av å du er fornøyd! Men så skjer det, vekten viser ingen endring?? Hvordan kan dette skje?

Det kan være flere årsaker til at resultatene uteblir eller lar vente på seg. Det er viktig å understreke at det også er helt normalt å stagnere i perioder, uten at du gjør noe feil med det. Det er likevel noen fallgruver vi ser er realtivt normale, og som vi gjerne vil dere skal unngå. 

Vi har skrevet ned en liste over 7 vanlige fallgruver, eller tabber, om du vil kalle det det...

  1. Følge en spesiell diett. En diett er definert som en type kosthold utenom det vanlige. Med andre ord, et type kostholdsregime du skal følge over en gitt periode. Dette vil nesten alltid funke, der og da(!!). Spiser man annerledes, vil det skje endringer. Du vil mest sannsynlig gå ned i vekt. Men, det sier ingenting om hva vekten du mister, består av. Er det fett, muskler eller vann disse kiloene består av? Det andre den ikke tar for seg er hva skjer 1- 3 år etter disse kurene? Er det en diett du skal følge en gitt periode, vil det mest sannsynlig føre til at resultatene varer kun en gitt periode. Vi anbefaler derfor. Finn et kosthold du kan leve med over lang tid. En livsstilsendring som du kan gjøre, helst, resten av livet.

  1. Kjøpe produkter som sier UMIDDELBAR EFFEKT- det er ingenting som skjer umiddelbart, verken når det kommer til vekt, hud eller helse. Vi må huske på at slankeindustrien er en milliardindustri. La piller, pulver eller andre superkurer være. Det skal ta litt til å nå målet, det er mange endringer, vaner og rutiner som skal til for at livet endres. Du kom ikke dit du er i dag over natten, det vil derfor ikke skje en umiddelbar endring andre veien.

  1. Restriksjoner på kalorier. Mange tenker at dersom jeg skal ned i vekt, er den raskeste og beste måten å gjøre dette på, kutte kalorier. Det vil funke en liten periode, men for lite kalorier vil gjøre at metabolismen din, altså fettforbrenningen din, går tregere. Dette vil igjen gjøre at du må spise mindre for å oppnå de samme resultatene. Å slik må du fortsette! Til slutt vil du stoppe opp, du vil bli for sulten, irritabel og ha for lite energi. Når du spiser mer igjen, vil forbrenningen din fortsatt være lavere og du vil gå raskere opp i vekt. Som oftest mer enn utgangspunktet ditt. Spise for lite mat er derfor en dårlig ide.

  1. Drikker for lite vann. Noen drikker lite fordi de rett og slett ikke er tørste. Andre drikker lite fordi de føler de har så mye vann i kroppen og dermed vil ha det vekk. Kroppen er helt avhengig av nok vann for å fungere optimalt. Kroppen bruker lang tid på å signaliserer at den er tørst, via en følelse av å være tørst. Med andre ord, dersom du føler du er tørst, er du som oftest langt på overtid og virkelig dehydrert. Det smarteste måten for å oppnå en sunn helse, vektreduksjon eller få mer energi er NOK VANN! Å med nok vann mener vi alt fra 1,5 liter- 3 liter vann om dagen. Hvor mye vann avhenger av flere faktorer. Blandt annet aktivitetsnivå, sykdom, vektreduksjon eller ikke, klima osv.  Et tips kan være å spise mer mat som inneholder mye vann. Her er grønnsaker og frukt helt supert!

  1. Fokuserer bare på viljestyrke. Hvis man tenker at viljestyrke er det eneste som vil gi deg resultater, tar du feil. Det kommer til å hjelpe deg på veien, men det kommer ikke til å være den avgjørende faktoren. Ved å kun fokuserer på viljestyrke vil du mest sannsynlig havne på noen smeller og oppleve at du ikke får det til. Det vil igjen gi deg en følelse av å ha mislykkes. Som igjen vil gjøre det vanskeligere å fortsette. Fokuserer du dermed på HVORFOR, hvorfor du skal gjøre endringene, hvorfor du skal gå videre med endringene,  vil du trolig lykkes. HVORFOR gir deg en grunn til å forsette og har rom for å «feile» litt på veien.

  1. Tunnelfokus: Med dette mener vi at du fokuserer kun på en ting. Du fokuserer enten kun på maten, kun på treningen eller kun på hvordan du tenker. Dette vil ikke gi deg resultatene du trenger. Du må fokuserer på helheten. Hva du spiser, hvordan du trener, hvordan du tenker. Sover du nok? Har du det bra ellers? Dette er alle faktorer som gjør at du lykkes. 

  1. Urealistiske mål. Det er fort å sette seg urealistiske mål. Det er vanlig at man tror man har oppnådd resultatene raskere enn man gjør. Mange tror også at når man har trent en kort periode, er man så godt trent at man ikke lenger vil oppleve at det er tungt å komme i gang. Godt trente mennesker vil også oppleve at det kan være tungt å komme i gang, ha tunge og slitsomme økter hvor man ikke vil eller orker og ha økter hvor man presterer dårligere. Mange setter seg mål at man skal se rippet, stram og muskuløs ut. Helst innen kort tid. For mange vil man aldri bli slik. Noe har med genetikk å gjøre, noe har med harde konkurranse dietter å gjøre å for de aller fleste vil man verken ha energi, være på sitt sterkeste, eller ha best helse når man ser slik ut. Når man setter seg urealistiske mål, vil dette føre til at man enklere misslykkes. Noe som ofte vil føre til at man tenker: “ Dette får jeg ikke til!”. Enderesultatet her blir ofte at man slutter og går tilbake til gamle vaner. Vårt tips er derfor: Sett deg mål som du VET du mestrer, som du VET vil føre deg i riktig retning og som du VET gir deg energi til å fortsette. Ikke forhast deg med når du skal ha oppnådd resultatene. Gi heller deg selv litt lenger tid, da vil det ikke oppleves uoppnålig eller så vanskelig. 

Vi vet du kan- når du vet hvordan.

Vi snakkes, 

Marianne&Axel