asdasd 4

Om oss    

Marianne Betten

Jeg har alltid vært en aktiv jente og å bevege kroppen innenfor ulike idretter og treningsformer er noe jeg har elsket hele mitt liv. Likevel, på et altfor tidlig tidspunkt, startet jeg å bruke det negativt. I 6 år av livet mitt som ungdom trente jeg ikke lenger fordi jeg elsket det, men fordi jeg måtte. Jeg spiste lite og fikk et totalvridd forhold til kropp, mat og trening. Men så en dag bestemte jeg meg for å snu. Jeg visste at det krevde ufattelig stahet og styrke for å komme dit jeg var, men at dette også kunne være positive ressurser.  Hvis jeg brukte disse ressursene til å gjøre det motsatte, kom jeg til å få det bedre igjen. Dette resulterte i et “retningsskift” og jeg flyttet til Oslo og begynte på hudpleiefagskolen. Som 21 åring startet jeg opp min egen hudpleieklinikk og jobbet med dette i 6 år. I denne jobben blir man godt kjent med sine kunder og jeg oppdaget hvor mye jeg elsket å jobbe med mennesker.

Min vei for å få et sunt forhold til trening og mat igjen krevde kunnskap. Jeg ble veldig nyskjerrig på hva som faktisk skjedde i kroppen når jeg valgte å spise mer og jevnere. Det resulterte i at jeg valgte å ta medisin grunnfag og videre en bachelor i ernæringsfysiologi. I 2010  ble jeg mamma for første gang til en nydelig gutt og i 2013 kom min andre hjerteknuser. Å bli mamma er helt klart den største gaven jeg kunne fått. Man setter lys på hva som faktisk betyr noe og man får et ansvar. Å ha god helse var ikke lenger noe jeg gjorde bare for meg, barna mine var også avhengig av det. I denne perioden ble jeg også kjent med den berømte tidsklemma og utfordringer som mindre søvn og tid for hvile.. Jeg var avhengig av å finne løsninger som gjorde at jeg kunne trene mer effektivt på kortere tid, med dem til stede. Noe også mange av mine klienter har dratt nytte av.

Fra 2012 har jeg holdt kurs i  livsstilsendring, flere foredrag for ulike kommuner og andre instanser og personlig oppølging på over 250 klienter . Å endre livsstil, bli sunnere eller gjøre endringer er for mange en tøff prosess, uavhenig forutsetning og mål.. Min erfaring har gjort at jeg  kan sette meg inn i utfordringene andre føler, veilede dem og gi dem nok kunnskap til og også snu på dem. Min drivkraft til å jobbe med det jeg gjør er å få deg til å få den livskvaliteten du og dine nære fortjener!

Axel Wildar

Jeg har alltid vært en aktiv person og barndommen min er farget av mange forskjellige aktiviteter. Jeg drev med fotball, kampsport og endte til slutt opp med hundekjøring og 13 Alaska Husky`er i hagen. Skating tok over og jeg har vært med på å bygge to skateparker her i Skien. På ungdomsskolen fikk jeg mine første musikervenner og dette ble starten på noe som har ligget hjerte nært så lenge jeg kan huske. Jeg begynte å spille gitar, kom inn på Musikklinja i Skien og startet et band. I skrivende øyeblikk har jeg drevet med musikk i 16 år og kan se tilbake på uker i studio, utallige konserter og turneer. I begynnelsen av 20 årene prøvde jeg meg på et styrketrening for første gang. Men jeg fikk ingen mestringsfølelse og mistet troen på at dette passet meg. Først rundt 2010 ble jeg for alvor interessert. Jeg begynte å lese meg opp på alt jeg kunne finne av kostholdsråd og treningsfilosofier. Det skulle gå 3 år til med prøving og feiling før jeg begynte å se et tydelig mønster av hva som fungerte, både for meg og for andre. Rundt det punktet fant jeg også 2 helt forskjellige coacher som endte opp med å bli utrolig viktige for min kunnskap og selvutvikling. Jeg oppsøker dem fremdeles aktivt den dag i dag.

Iløpet av kort tid begynte folk å henvende seg til meg for å få hjelp med trening og kosthold. Fra min første “klient” brukte jeg 2 år på å hjelpe de som trengte meg gratis og fikk på den måten inn ytterligere informasjon, kunnskap og tilbakemeldinger om hva som fungerte. En viktig del av et god samarbeid med andre mennesker er kommunikasjonen man har med den foran seg, og det er her jeg ønsker å nevne Andreas. Andreas er min beste venn, til tider treningspartner og lillebror. Det skiller bare 1år yngre enn meg og er, uten sidestykke, den flinkeste til å vise omtanke og nestekjærlighet av alle jeg kjenner. Det er for han helt naturlig og uanstrengt. Andreas er også den beste læreren og han har lært meg det meste jeg kan om kroppsspråk og viktigheten ved å virkelig lytte til mennesker, ikke bare høre. Jeg har i opplevelsene mine med han måtte kjempe for å forstå. Han er som alle andre helt unik på sin måte og det innebærer for eksempel å ikke kunne forstå hverandre like godt med ord. Jeg tror en av de mest verdifulle lærdommene han har gitt meg er at det ikke er HVA vi gjør som er viktig, det er HVORFOR vi gjør det vi gjør det. Jeg overbevist at det er via mine opplevelser med han at jeg har utviklet interessen og evnen til å hjelpe andre. Jeg krediterer mye av mine filosofier og valg i livet til Andreas og jeg tror ikke jeg ville vært den sammen uten han.

YouCanShape handler om å å komme til kjernen av hva du har i deg og få det frem. Jeg er stolt av det vi har satt sammen og resultatene snakker for seg selv. Men, den største gleden av alt...er når du lykkes!