• Blog
  Sep 01, 2016

  Gjør du dette vil du misslykkes!

  Synes du noen ganger det kan være veldig vanskelig å komme igang med treningen? Eller synes du treningen gir deg lite energi eller resultatene uteblir?

  Vi har skrevet opp 4 punkter det kan være smart å ha i bakhode når du har bestemt deg for å gå ned i vekt, få en strammere kropp, få mer energi, få synlige resultater eller bare bedre helse.

  1. SPISER FOR LITE
  Veldig mange er ute etter en quick fix og ønsker å få resultater fort. Og for veldig mange er den vanligste løsningen å kutte ned på maten. Men visste du at det kanskje kan være det minst gunstige du gjør? Hver dag trenger vi et visst antall kalorier som gir kroppen nok energi til å gjøre alle de prosessene den må gjøre for å fungere optimalt. Dersom vi spiser for lite, eller vi spiser “feil” kalorier vil ikke kroppen få det drivstoffet den trenger og heller si ifra ved å bremse forbrenningen. Samtidig som vi kutter ned på maten, begynner vi også å trene. Desverre blir opplevelsen rundt trening ofte mer slitsom og smertefull enn hva den hadde blitt dersom du hadde fått i deg den maten du trengte. Når du får i deg for lite vil kroppen tære på muskulaturen slik at du blir svakere tross mer trening. Mister man muskulatur vil dette igjen redusere hvileforbrenningen og når man da begynner å spise slik man gjorde før man startet på den siste slankekuren, går man opp raskere og mer enn hva man gjorde tidligere. Kort oppsummert, du vil altså raskt gå inn i en dårlig sirkel og mest sannsynlig vil enderesultatet være negativt.

  2. TRENER KUN UTHOLDENHET
  Veldig mange tenker at når de skal ned i vekt er det ut å gå, jogge eller aerobic time som gjør underverkene. Og til en viss grad er det sant. Utholdenhetstrening på lavt til moderat intensitet er det som er mest fettforbrennende der og da. Men er dette den eneste måten du trener vil du sannsynligvis også stagnere på vekten relativt fort og du vil sannsynligvis ikke få de resultatene du er ute etter. Styrke trening er derfor helt avgjørende når du skal få resultater. Samtidig som du blir sterkere, vil styrketrening være det som former kroppen din og gjør den strammere. Styrketrening vil også gjøre at du forbrenner langt mer kalorier i flere timer etter endt økt, noe utholdenhetstrening ikke gjør i samme grad.

  3. UTÅLMODIG
  Veldig ofte ønsker man resultatene så raskt som overhode mulig og man kan bli litt gira den første tiden. Det er veldig lett å få blod på tann og man går fra å ikke trene noe, til å trene hardt hver eneste dag. Dette vil aldri ende med gode resultater. Kroppen er helt avhengig av hvile for å klare å hente seg inn fra styrketrening eller harde intervallrunder. Får den ikke hvile vil kroppen bli stresset og progresjonen avtar. Du kan faktisk også oppleve at du både legger på deg og blir svakere enn hva du var før du startet. Like viktig som å trene og spise nok er det altså å få den hvilen du trenger.

  4. PROGRESJON
  Hva er nøkkelen til suksess? Om det er trening, helse, vekt, karriere eller enn hva vi snakker om så må vi oppleve progresjon. Opplever vi at resultatene uteblir, til tross for at vi selv føler vi legger inn mye innsats, kan vi nesten garantere at du trolig vil slutte å gjøre det du burde. Progresjon er derfor helt avgjørende. Et smart tips for å oppleve progresjon under hele prosessen kan derfor være å:

  1. ikke starte for hardt.
  2. Gi deg selv små gulrøtter under hele prosessen. Og da mener vi ikke utskeielser fra planen eller kosedager. Men utfordringer, opplevelser du aldri har hatt før, noe du gleder deg veldig til, men kanskje også gruer deg litt til. Noe som kan gi deg en opplevelse av hva du faktisk er kapabel til, slik at du kommer ut på andre enden både sterkere og mer bevisst.

  Så til slutt. Gled deg over prosessen, ikke bare streb etter ende resultatet. Det er nå du lever.

  - YouCanShape -