• Blog
  Sep 05, 2016

  Gjenspeiler dine vaner ditt mål?

  Jeg burde ha trent. Jeg burde ha spist sunt. Jeg burde ha drukket mer vann…

   

  Kjenner du deg igjen? Hvor mange har ikke en liste over alt de burde gjøre? Og hvor mange har ikke det å spise sunt og trene på den listen? Er det ikke rart at det er det som blir nedprioritert alltid?


   

  “Jeg burde ha trent, men jeg starter til mandag…. “

   

  Vi har alle ulike utgangspunkt, ulike utfordringer, ulike hverdager, ulike forutsetninger,  ulike egenskaper og ulike liv. Men det er en ting som er helt likt hos alle mennesker..  tid! Vi har alle 24 timer i døgnet! Hvorfor er det da slik at noen alltid får tid til det de burde gjøre, mens andre ikke? Hvorfor er det slik at noen alltid får til å gjøre sin burde liste? Prioteringer, såklart! Og at de har gjort om sin burde-liste, til sin må-gjøre-liste. Hvordan vi tenker og hvilke vaner vi har gjenspeiler hvordan vi ser ut og hvordan vi har det. Vanene vi har er ekstremt viktig for hvordan ditt liv ser ut. Er din vane å fokusere på alt du ikke får gjort? Hva du ikke er god på? Hva dine feil er? Er din vane å spise usunt eller hoppe over måltider? I så fall, det kommer til å synes. Så enkelt er det. Våre vaner gir utslag, enten det er i en positiv retning eller en negativt retning.

   

  Og hva er fokuset ditt?

  Hva fokuserer du på når du står i speilet? Dine “feil” eller hvor flott du ser ut idag? At du helst ville hatt 10 kg mindre på kroppen eller at du er heldig som faktisk har muligheten til å ta et valg om å spise sunnere og trene slik at de 10 kiloene på sikt vil bli borte?

   

  Veldig ofte har vi en veldig dårlig vane om å gjøre ting verre enn de er. Vi er ikke fornøyde med oss selv. Hverdagen blir slitsom, vi trives ikke i egen kropp. Vi blir deprimerte og sinte. Men la oss snu helt om på det. Hva om vi greide å gjøre alt bedre enn det er? Selv om ting føles litt dritt akkurat nå… kan du gjøre noe med det? Og er du ikke da heldig?

   

  Det første du burde gjøre når du skal gjøre en endring er altså disse 2 faktorene. Ikke gjør ting verre enn de er og gjør noe med vanene dine! Se ting akkurat som det, å kanskje også bedre enn det er! Veien om endring blir straks mye bedre og mer lystbetont.

   

  Og til slutt.. Tro du kan, for vi VET du kan! God mandag!!

   

  -YouCanShape-